A NATO fejlesztené a kecskeméti légibázist

HírKlikk 2024. október 15. 17:20 2024. okt. 15. 17:20

Az orosz veszély ellensúlyozására tenné alkalmassá a kecskeméti katonai repülőteret atomfegyverek célba juttatására alkalmas gépek állomásoztatására az Egyesült Államok. Egyre több jel utal ugyanis arra, hogy Oroszország az évezred végére felkészül egy újabb háborúra.

A fejlesztés a Daily Telegraph szerint az „Európai Védelmi Kezdeményezés” elnevezésű amerikai program alapján történne. Az alföldi támaszpontra F-15-ös Eagle vadászgépeket, A-10 Warthog sugárhajtású csatarepülőgépeket és C-5-ös Galaxy szállító gépeket vezényelnének. Magyarországon eddig is megfordultak F-15-ösök és 16-osok, de többnyire csak átmeneti jelleggel, leginkább gyakorlatok során. A NATO azonban meg akarja erősíteni a keleti szárnyat.

Az elképzelés az, hogy új parkoló pályát építenek, lesz egy másik kifutó is, továbbá új világítást alakítanak ki, és új út is vezet majd a bázisra. Már megkötöttek egy 21 millió dolláros szerződést, ennek alapján új üzemanyag tároló létesül.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom