A NAV szerint nem követett el bűncselekményt a közpénzből luxusitalokat vásárló Hegedűs Zsuzsa

HírKlikk 2021. július 31. 18:50 2021. júl. 31. 18:50

A DK még 2017-ben indított pert azért, hogy nyilvánosságra hozhassa, Hegedűs Zsuzsa hátrányos helyzetűekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott mire költi a havi nettó 920 ezer forintos tiszteletdíján felül neki juttatott havi átlag 136 ezer forintos reprezentációs összeget.

Miután a Kúria ítélete alapján a Miniszterelnöki Kabinetirodának ki kellett adnia a kért adatokat, a DK nyilvánosságra hozta, hogy Orbán szegényügyi tanácsadója közpénzből vásárolt luxuspezsgőket és kozmetikumokat, és feljelentést tettek Hegedűs Zsuzsa ellen hűtlen kezelés miatt. Az ügyészség átpasszolta az ügyet a NAV-nak, amely Hegedűs Zsuzsa vagy az illetékes minisztérium helyett nekünk tett fel a kérdéseket, majd lezárta a nyomozást.

Az üggyel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán.

„A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy ennyire látványosan igyekeznek nem tudomást venni arról, ha egy Fidesz-közeli csókos csal, lop, hazudik. Ők büntetlenül szórják a közpénzt, mert egy komplett intézményrendszer gondoskodik arról, hogy szükség esetén elsikálják az ügyet. Mi, európai magyarok viszont szeretnénk mindenkit időben értesíteni, hogy ennek záros határidőn belül vége lesz. A 2022-es kormányváltás után minden egyes ellopott forint után nyomozást fogunk indítani, és garantáljuk, hogy közpénztolvajokat senki sem fogja megmenteni, Hegedűs Zsuzsának és társainak nem fog már falazni senki” – mondta a politikus.