A NER luxusapartmanja kisajátította a szántódi strandot

HírKlikk 2021. augusztus 18. 18:34 2021. aug. 18. 18:34

A beruházónak – a korábban Tiborcz István és Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Appeninn – szabadon kellett volna hagynia a part menti tíz méteres sávot, ennek ellenére, lezárták a szakaszt.

Elzárják a lakosok és a mezei látogatók (vö. földi halandók) elől a szántódi Balatonpart egy jelentős részét, miután a Balaland Residence luxus apartmanprojektje kisajátította a parti sávot – írja a Balatontipp.

A beruházó nem kapott engedélyt arra, hogy kizárja az embereket a strandról, mert a helyi előírások alapján a cégnek a part menti tízméteres sávot szabadon látogatható területként kellett volna fenntartania, ahol a helyiek és a turisták hozzáférnek a tóparthoz. Ehhez képest a most megnyitott apartmankomplexum vendégeinek a lap szerint exkluzív hozzáférésük van a szántódi strandhoz.

A portál szakértője, Győrffy Árpád felkereste a helyszínt, ahol talált egy kiépített, sövénnyel elzárt utat. Ezen lehetne megközelíteni a partszakaszt, azonban ezt lezárták, így nem lehet lejutni a vízhez.

A lap szemlézte a Balaland marketinganyagait is, amelyekből kiderül, hogy a luxuskomplexum magánstranddal is reklámozza magát – holott a helyi szabályozás ezt nem tenné lehetővé a számára.

Győrffy az önkormányzattól is kért magyarázatot, hogy miként lehetséges ez a helyzet, azonban nem kapott választ.