A NER-nek becézett rablóállam bűne

Gusztos István 2020. február 18. 17:20 2020. feb. 18. 17:20

Előre megfontolt szándékkal, aljas indítékból, folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett társadalomzüllesztés. Emiatt kell majd a remélt demokratikus fordulat után, a „párt” puszta létét alkotmányossági szempontból megvizsgálni.

Az ember tehetetlennek érzi magát – bár tudja, mi van, de nem hiszi el. Tudja, hogy mindazt, amit a Fidesz-állam művel, alaposan átgondolva, szándékosan teszi – mégis hitetlenkedve rázza a fejét.

A Fidesz története nagyjából negyedszázada hecckampányok története – és most elkövetni készül az eddigi leggyalázatosabb tettét, az új „nemzeti konzultációt”.

Pszichológusok tiltakoznak:

Az aláírók szerint súlyos társadalmi károkat fog okozni, ha a nemzeti konzultáció kérdőívein valóban megjelenik a gyöngyöspatai roma diákok szegregációjával kapcsolatos kártalanítás témája.

És – teszem hozzá – rendkívül súlyos társadalmi károkat fog okozni az elítéltek és az ügyvédek elleni hecckampány, valamint a bíróságok elleni uszítás is.

Ez a „nemzeti konzultáció” ledöntheti akár a szépen fölhúzott Patyomkin-demokrácia épületét is… Ki gondolhatja, hogy e „konzultáció” kiötlői nincsenek tisztában a lehetséges, a várható következményekkel?!

A „kormány” és a Fidesz vezetői persze játsszák az értetlent: „az emberek” igazságérzetére hivatkoznak, „kiállnak” a cigányok integrálása mellett, de beszélnek arról is, hogy „a pénzért mindenkinek meg kell dolgoznia”, a megítélt kártérítést alighanem elinnák, és egyébként is Soros pénzelte „civil szervezetek” csinálják a balhét, mint ahogy ugyanők „bizniszelnek”, ügyvédeikkel együtt, az elítéltek ügyében. Egyúttal „megvédik” az erőszakos bűnözőktől az embereket, megszigorítva a feltételes szabadlábra helyezés szabályait.

Mindeközben Bayer Zsolt és társai szabadon uszíthatnak, s a fideszes képviselők, „kormánytagok” többsége nagyjából hasonló színvonalon kommunikálnak. Gulyás Gergely ugyan kulturáltabban, választékosabban, ám tartalmi szempontból lényegében ugyanazt mondja, mint Bayer.

A rövidesen bekövetkező „nemzeti inzultáció” mindenben a Soros-ellenes kampány mintáját másolja.

Miközben folyamatosan tagadják, hogy Sorost zsidósága miatt támadják – hiszen Magyarországon dühöng a zéró tolerancia! –, az egész kampányuk szégyentelenül követte a goebbelsi mintákat. A Soros-plakátokról okkal jutottak mindenki eszébe az antiszemita gúnyrajzok és szövegek: voltak persze, akiknek éppen ez tetszett. A Fidesz őket szólította meg, hozzájuk beszélt, és tőlük kapott támogatást. A legvadabb antiszemiták vádolták és vádolják antiszemitizmussal a demokratákat… A nép és a nyelv azé, aki „megműveli”…

Miközben egyik mancsával készséges zsidók kezét szorongatta, másik mancsával az antiszemita tömegeknek integetett… Fölháborodva utasították vissza az antiszemitizmus, illetve az antiszemita uszítás vádját, miközben terrormédiájuk bűzlött és ma is bűzlik a rasszizmustól.  

Kint is vagyok, bent is vagyok – ártatlan, ájtatos pofával, „jó akarattal” uszítok: ez a Fidesz „politikája”.

A Fidesz nem arra törekszik, hogy akiket csak lehet, megszabadítson saját balhitei, kényszerképzetei kötelékétől, hanem ellenkezőleg: mindent megtesz, hogy minél kevesebbet lássanak a valóságos világból, minél mélyebbre süllyedjenek rögeszméik világába. Így van rájuk a szervezetnek szüksége.

Már megy a duma a cigányok felzárkóztatásáról, meg arról, hogy a pénz nem segít, hiszen csak elisszák: a Fidesz mást, többet akar..! Arról nem beszélnek, hogy miért nem vitatták a másoknak megítélt kártérítéseket; miért nem firtatták, mire költik a megítélt pénzt…

Olyan minden, mint amit Orbán még 2010-2011-ben kijelölt. Akkor több alkalommal is közölte, hogy az ő kormánya azokat a családokat támogatja, amelyek a gyermekekért, és nem azokat, amelyek a gyermekekből élnek. Hogy ez durva, rágalom-számba menő cigányellenes uszítás? – Rossz az, aki rosszra gondol…

Ám azok, akik az egymás utáni hecckampányokat kitalálják, megtervezik, pontosan tudják, milyen társadalmi kontextusban teszik. Pontosan tudják, minek mi a hatása – és ha véletlenül nem tudnák, elég belenézniük, belehallgatniuk saját médiájukba, a kommentek sokaságába.

Gyöngyöspatáról nem lehet úgy „nemzeti konzultációt” indítani, hogy azzal ne inzultálják a cigányságot és az egész társadalmat. De a többi jelzett témakör is csak uszításra való. Az eljuttatni kívánt üzenet brutalitása egyértelműen kiderül abból, ahogy összekapcsolják a cigányokat az elítéltekkel.

De a cigányellenes uszítás – ahogy egyébként a homofóbia is – együtt jár az antiszemita hangulatkeltéssel. Elvégre a cigányokat, a homoszexuálisokat a „Soros-hálózat” emberei „bujtogatják”… A Fidesz ugyan nem mondja ki, ám politikájával a mindennapokban nyilvánvalóan azt üzeni, hogy igaza volt a Jobbik egykori alvezérének, amikor azt mondta: a cigányok a zsidóság biológiai fegyverei a magyar nemzet ellen…

És minden mindennel összefügg, ami a NER keretein belül van: eszembe jut, hogy a „Magyarságkutató Intézet” történelemtanárának nemcsak az a véleménye, hogy a Nat szakmailag kifogástalan, hanem az is, hogy bírálói a Tanácsköztársaság népbiztosainak szintjén támadják az alaptantervet…

Így kerek a NER világa: bárhonnan nézzük is, mindenütt az instrumentalizált rasszizmus és homofóbia aljasságába ütközünk, leöntve valami egészen botrányos, giccses és álszent, hazug kereszténykedéssel meg hazaffyaskodással. Ebben a közegben hangzott el Orbán mondata is arról, hogy a liberális nem más, mint diplomás kommunista. Pontosan tudta, hogy nem kell libsiznie, úgy is értik…

Időnként megjelennek a politikában olyan erők, amelyekkel tartósan nem lehet demokráciában együtt élni. Történelmi tapasztalat szerint, ilyenek a nácik, a nyilasok, a bolsevik politikát folytató kommunisták is.

És ilyen Orbán és „pártja” mussolinis-berlusconis, üzleties bűnszervezete is. A legújabb „nemzeti konzultáció” tömören tartalmazza a NER legfontosabb jellemzőjét: a Magyar Köztársaság alkotmányába ütközik.