A Nyugatnak a végső győzelemig segítenie kell Ukrajnát

HírKlikk 2023. november 22. 20:20 2023. nov. 22. 20:20

A Nyugat nem hagyhatja, hogy elvonják a figyelmét Ukrajnáról, és ezzel kudarcra ítélje Kijevet a végső győzelem előtt – figyelmeztetett Hamish de Bretton-Gordon, az Egyesült Királyság 1. páncélos ezredének volt parancsnoka, aki szerint Zelenszkij hiába kér újabb fegyvereket, süket fülekre talál.

Egyre kevesebb harci eszköz, illetve egyre kevesebb lőszer érkezik, mert inkább a Közel-Keletre megy. Az amerikai és brit választás pedig jövőre végképp beteheti a kaput az ukránoknak. Az orosz gazdaság ugyanakkor teljes mértékben a hadigazdálkodásra áll át.

A Kreml hajlandó a fiatalságát a húsdarálóba küldeni, míg az ukrán katonák átlagéletkora 40 év fölött jár. Senki sem gondolta volna, hogy a létszám ennyire fontos egy mai háborúban. Az oroszok hírek szerint 300 ezer embert vesztettek, de Putyinnak a haja szála nem görbül meg, miközben feláldozza az ország jövőjét. Az állóháború miatt megfelelnek neki képzetlen katonák is a lövészárkokban. Elég, ha lőni tudnak. Az ukránok viszont nem tudják hol felkészíteni az egységeiket. A holtpontot csak a páncélosok törhetik meg, ezért ezekből bőven kell adni Kijevnek – vadászgépekkel együtt.

A Nyugatnak rá kell ébrednie, hogy Ukrajna fontos, ezért meg kell adni minden segítséget Kijevnek a győzelemhez – figyelmeztetett a The Daily Telegraphnak nyilatkozó szakértő.

(A cikk csak előfizetők számára olvasható.)



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom