A Párbeszéd máris munkát ad a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak

HírKlikk 2023. november 25. 13:28 2023. nov. 25. 13:28

Az ellenzéki párt a kínai és orosz megállapodásokat illetve Paks II. szerződéseit kifogásolja.

Az ellenzéki párt európai parlamenti listavezetője, Jávor Benedek sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az újonnan felállítandó Szuverenitásvédelmi Hivatalnak "civilek, ellenzéki politikusok, újságírók vegzálása, lejárató propagandakampányok folytatása, orosz típusú kompromatok előállítása" lesz a feladata. Csupa olyasmi, aminek semmi köze függetlenségünkhöz, "csupán a demokrácia maradékainak leépítését jelenti" - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint azonban lenne mit tenni nemzeti szuverenitásunk védelme érdekében, mert az elmúlt években az orosz és kínai befolyásszerzés a Balkánról és a harmadik világból ismert módszerekkel, gazdasági és politikai függőségek kiépítésével folyt Magyarországon.

 A Szuverenitásvédelmi Hivatal felállását követően ezért a Párbeszéd azonnal benyújtja hozzájuk kivizsgálásra az orosz-magyar nukleáris együttműködési megállapodást, a paksi bővítés szerződéseit annak finanszírozási megállapodásával, Magyarország hosszú távú gázszerződését és az azóta megkötött hosszú távú gázszállítási megállapodásokat, a Budapest-Belgrád vasútvonalról szóló megállapodást, és az MVM-nek juttatott kínai hitel ügyét - közölte Jávor Benedek.

Ezek kivizsgálása elkerülhetetlen annak érdekében, hogy megtudjuk, hogyan avatkozik be Oroszország és Kína Magyarország belügyeibe - jegyezte meg.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom