A parlamentben is téma volt a tragédiába torkolló vértesszőlősi mentés

HírKlikk 2020. július 14. 05:00 2020. júl. 14. 05:00

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese hétfőn az Országgyűlésben felidézte: nemrég tragédia történt Vértesszőlősön, egy sértetlenül landoló siklóernyős életveszélyes sérüléseket szerzett a mentőakció során – vagyis a mentés okozta a tragédiát.

Az MSZP politikusa kijelentette: ki kell vizsgálni az esetet, és beszélni kell a rendszerszintű döntésekről is, arról, hogy milyen garanciákat tudnak adni, hogy ilyen többet ne forduljon elő.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: a honvédség rendelkezik a szükséges képességekkel, az elmúlt egy évben kilencszer riasztották őket, és három hasonló mentési helyzet volt. A kormány levonja a szükséges következtetéseket, de ezt majd a vizsgálati eredmények fényében teszi meg – mutatott rá.

Harangozó Tamás azt mondta: az látszik az esetből, hogy a szervek közötti együtt nem működés volt a történtek oka, de a rendszer nem lehet rossz.

A tárcavezető közölte: ott kell politikai felelősséget keresni, ahol ennek van értelme. A kormány amiben tud segít, de meg kell várni a vizsgálat eredményét – erősítette meg.

Forrás: MTI/Hírklikk