A polgármester szerint Hadházy Ákos méltatlanná vált a zuglóiak képviseletére

HírKlikk 2023. október 26. 08:30 2023. okt. 26. 08:30

Ahogy a Hírklikk is megírta, október 25-én az Országgyűlés 168 szavazattal 2 ellenében, 4 tartózkodás mellett szavazta meg a terrorizmust elítélő határozatot, amit Kocsis Máté Fidesz- és Simicskó István KDNP-frakcióvezető nyújtott be a parlamentnek.

A parlament honlapján közzétett adatokból derült ki, hogy Novák Előd, a Mi Hazánk képviselője mellett Hadházy Ákos volt a másik honatya, aki nemmel szavazott. 

Zugló egyéni országgyűlési képviselőjének lépésére a kerület polgármestere éles hangú Facebook-bejegyzésben reagált. Horváth Csaba szerint „Hadházy Ákos méltatlanná vált a zuglóiak képviseletére".

Mint írta, mély megdöbbenéssel látta, hogy a zuglóiak bizalmából megválasztott országgyűlési képviselő nemmel szavazott az Országgyűlésben a Hamász Izrael elleni terrortámadását elítélő nyilatkozatra.

„A Hamász izraeliek elleni október 7-i terrortámadása során csecsemőket fejeztek le, gyermekeket, anyákat, ártatlan embereket kínoztak meg, mészárolták le. Ebben a helyzetben nincs helye az „egyrészt-másrészt” típusú, sunyi kibúvókeresésnek. Nemcsak politikusként, hanem becsületes emberként is el kell utasítani a terrort, az emberek meggyalázását, meggyilkolását, megcsonkítását. Terrorcselekményre egyetlen dolgot mondhat és kell is mondania minden becsületes, tisztességes embernek, hogy NEM!" – jelentette ki a polgármester.

Majd azzal folytatta, hogy nincs az a belpolitikai haszonszerzés, ami igazolhatná a terrort elítélő nyilatkozat elutasítását. 

„A jóérzésű zuglói emberekkel együtt elutasítjuk a terrorizmus minden formáját, és azokat is, akik kibúvókat keresnek ebben az ügyben. Hadházy Ákos egy még mindig hiányzó bocsánatkéréssel sem tudná meg nem történtté tenni ezt a gyalázatot, ahogyan mismásoló, hosszan magyarázkodó posztjával sem, ezért méltatlanná vált a zuglóiak képviseletére" – zárta a bejegyzését Horváth Csaba.