A Prezitől (is) érkezik a fesztiválközpont új vezetője

HírKlikk 2020. február 26. 20:01 2020. feb. 26. 20:01

Március 1-jétől Faix Csaba lesz a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetője – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Azt írták: a Fővárosi Közgyűlés a BFTK ügyvezetőjének választotta Faix Csabát, aki a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) vezetése mellett látja ezt a feladatot.

Faix Csaba nyílt pályázaton nyerte el a szervezet vezetését, amely turisztikai és fesztiválszervezési feladatokat lát el. A többi között ez a cég szervezi a Budapesti Tavaszi Fesztivált, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivált és a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt.

Faix Csabát a januári közgyűlés már a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. ügyvezetőjének választotta, így a szakember a két szervezetet párhuzamosan vezeti majd.

A tájékoztatás szerint, Faix Csaba tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészettudományi karán és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végezte. 2005 és 2012 között a TV2 politikai újságírója volt. 2010-ben céget alapított, amely tréningek szervezése mellett, videófilmeket és employer branding stratégiákat készített. 2014-től a Prezi kommunikációs vezetője.

Forrás: MTI/Hírklikk