A püspök szerint Európa súlyos beteg, Magyarország ad terápiás kezelést

HírKlikk 2019. október 9. 12:17 2019. okt. 9. 12:17

A Délmagyarnak nyilatkozott Kiss-Rigó László.

Kiss-Rigó László szerint "Szegednek óriási lehetőségei lennének. Ha az egyetem, a város, a kormány és az egyházmegye megint össze tudna fogni, akkor hihetetlen dolgokat lehetne véghez vinni. Mi készek vagyunk erre."

Felidézte, hogy régen, amikor Európa egy része meg akarta tagadni keresztény gyökereit, akkor egy konferencián egy ír barátjával megfogalmazták: Európa valami Írország és Magyarország között, de most már nem ezt mondja.

„Az utóbbi években azt mondom, hogy Európa egy súlyos beteg, akinek Magyarország és Lengyelország ad terápiás kezelést.”

Szerinte a magyar–lengyel együttműködés fontos egész Európa számára és példaértékű.

A püspök a vasárnapi önkormányzati választással kapcsolatban is kifejtette gondolatait. Szerinte a józan ész, illetve a józan ész hiánya küzd most egymással.

„Annyira nyilvánvaló, hogy mi az érték és mi nem az. Az önkormányzati választást nagyon sokan a saját céljukra használják, eszük ágában nincs a település javán gondolkodni. Sajnos ez már majdnem, hogy megszokott jelenség. Mondom, én a józan észben bízom.”

Mint ismeretes, korábban a kormány húszmilliárd forintos támogatásról döntött, mert a Szeged–Csanádi Egyházmegye 2030-ban lesz pont ezeréves. Az összeg több mint felét focistadionra költötték: a 8000 férőhelyes Szent Gellért Fórumot 13,4 milliárd forintból húzták fel.

Forrás: Hírklikk