A Real Madrid felajánlotta a stadionját a járvány elleni harchoz

HírKlikk 2020. március 26. 20:43 2020. márc. 26. 20:43

A Real Madrid már tárgyal a spanyol kormánnyal arról, hogy orvosi eszközök tárolására használhassák a most üresen álló Santiago Bernabéu stadiont, ami egyébként 81 ezer ember befogadására képes – írja a 444.hu.

klub közleménye szerint, olyan adományokat és orvosi eszközöket tárolhatnak a stadionban, amelyeket fel lehet használni a koronavírus-járvány elleni küzdelemben – írja a hírportál.

Tudjuk ugyan, hogy a magyarországi járványhelyzet jelen pillanatban nem olyan súlyos, mint Spanyolországban, de azért példamutató lehet a Real Madrid esete. Kíváncsiak vagyunk, hogy hány, tao-val és állami pénzből kitömött stadionnal rendelkező focicsapat fogja felajánlani létesítményeit a járvány elleni harchoz.

Esetleg a Ferencváros, amelynek stadionja éppen a Szent László Kórház szomszédságában van? Kubatov Gábor klubelnök bizonyára megtalálná a közös hangot Orbán Viktorral, és a Fidesz pártigazgatójaként a szervezésbeli tapasztalatait is hasznosíthatná.

Vagy esetleg az állam maga is elgondolkodhatna, hogy nem tudná-e a madridi példához hasonlóan, felhasználni a kezelésében lévő Puskás Arénát, ha már úgyis kétmilliárd forint megy el az üzemeltetésére évente az adófizetők pénzéből.