A sütemények drágulása a minőséget tükrözi
Az ipartestület elnöke így reagált arra, hogy már alig találni 1000 forint alatt süteményt.
Amíg a fagylalt ára idén jóformán csak az általános infláció mértékével emelkedett, a sütemények áránál nagyobb áremelés vált szükségessé a megnövekedett költségek miatt – fogalmazott az ipartestületi elnök a Portfóliónak.
Az RTL szemléje szerint Erdélyi Balázs úgy látja, hogy az alapanyagok árának emelkedése miatt megértőbbek a vendégek is és kicsit könnyebben fogadták el, hogy ezekből készítik a süteményt, és sajnos nem lehet olcsóbban kihozni.
Mint mondta, vannak olyan települések, ahol még ki lehet fogni 1000 forint alatt egy szelet süteményt, ám a vendégek többsége mostanra tudomásul vette, hogy a „minőségi süteménynek minőségi ára is van”.
Amíg a fagylalt ára idén jóformán csak az általános infláció mértékével emelkedett, a sütemények áránál nagyobb áremelés vált szükségessé a megnövekedett költségek miatt – fogalmazott az ipartestületi elnök, aki előrevetítette, hogy a kakaó világpiaci ára is növekszik, jövőre jelentős csokoládé áremelés várható. Úgy látja, éves szinten akár több tízmillió forint pluszbevételt kell termelnie egy vállalkozásnak ahhoz, hogy a számlákat ki tudja fizetni.