A Szent Korona megbecstelenítéséért feljelentették a budapesti Pride-fesztivált

HírKlikk 2020. június 20. 09:23 2020. jún. 20. 09:23

Feljelentést tett a Szent Korona meggyalázásáért Vincze Erik, a Szent Korona Rádió munkatársa – egy montázsfotó közzététele miatt.

A mandiner.hu közlése szerint, a rádió weboldalán azt írják, hogy a Pride közzétette honlapján azt a képet, amely kimeríti a Btk. 334. paragrafusát, miszerint „Aki nagy nyilvánosság előtt Magyarország himnuszát, zászlaját, címerét vagy a Szent Koronát sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, illetve azokat más módon meggyalázza, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt, egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

A rádió mindenkit arra biztat, hogy tegyen feljelentést a Pride ellen. Vincze Erik a New York-i keltezésű feljelentésében többek között azt írja, hogy mivel a fent nevezett ábra az Interneten található, ezért nagy nyilvánosság előtt történik a bűncselekmény. Ez véleményem szerint a Szent Korona meggyalázása.

Ezt az alábbiakkal támasztanám alá:

a Szent Korona az egyik legfőbb nemzeti jelkép, szakrális korona. 1001-1945 közt a legfőbb közjogi méltóság volt (a törvényeket a Szent Korona nevében szentesítették, az államigazgatási határozatokat s bírósági ítéleteket a Szent Korona nevében hozták, hivatalos esküket a Szent Koronára tették), megtestesítette s mai napig megtestesíti a magyar nemzet egységét./.../”

Én, Vincze Erik eskü alatt a következő nyilatkozatokat teszem:

1. Kérem a tisztelt rendőrkapitányságot a megfelelő eljárások lefolytatására, a felelős felelősségre vonására a magyar nemzet és a kereszténység védelme érdekében.

2. A leírtak a valóságnak megfelelnek.

3. A leírtaknál több információ nincs a birtokomban. Ezek alapján, személyes meghallgatásom illetve tőlem kért feljelentés-kiegészítés nem járna többletinformációval, tehát kérem ezek mellőzését.

4. Kérem adataim zárt kezelését.”