A színészek nem felelősek a Nemzetiben történt balesetért

HírKlikk 2024. június 15. 16:35 2024. jún. 15. 16:35

Elkészült a hivatalos szakvélemény a Nemzeti Színházban tavaly novemberben történt balesetről. Két színész, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia súlyosan megsérült, amikor lezuhant a díszletről a Vidnyánszky Attila által rendezett előadáson. 

A Blikk úgy tudja, a szakvélemény szerint számos foglalkozási szabálysértés történt, de nem a színészek és nem egyetlen személy felelős a balesetért. A dokumentum azokat teszi felelőssé, akik a díszlet megalkotásában, felépítésében és ellenőrzésében vettek részt. 

Horváth Lajos Ottó ügyvédje egyértelműnek tartja, hogy a színészek nem vonhatók felelősségre, védence esetében a baleset maradandó fogyatékosságot idézett elő. Az ügyvéd szerint több ember felelőssége megállapítható, amire egyértelmű jelek utalnak, fel sem merülhet az áldozatok hibáztatása. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a két színész visszatér-e a Nemzetibe. Az elmúlt hetekben nyolcan mondtak fel a színházban. 

Forrás: Blikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom