A szlovákok külföldön térítéssel gyógyfürdőzhetnek

HírKlikk 2021. július 31. 20:40 2021. júl. 31. 20:40

Szlovákián kívül az Európai Unió tagországaiban is elmehetnek gyógyfürdőbe a szlovákok úgy, hogy az egészségbiztosítójuk utólag megtéríti a gyógykezelés árát, noha nem feltétlenül a teljes összeget. Túl nagy érdeklődés azonban nincs mostanság a juttatás iránt.

Külföldi gyógyfürdőben is kezeltethetik magukat térítéssel a szlovákok. A biztosító az egészségügyi ellátásért kifizeti a szlovák szolgáltatók megállapodása szerinti szerződéses ár átlagát – írja az Új szó. Ehhez egyébként elsőként a biztosító jóváhagyására van szükség, majd a páciensnek kell előfinanszíroznia a kezelés költségét, amit – kérvényezés után – a biztosító megtérít a számára.

Ezzel együtt sincs nagy érdeklődés a külföldi gyógyfürdők iránt – írja a portál. Tavaly az Általános Egészségbiztosító (VšZP) 14 ügyfelének hagyta jóvá a külföldi gyógykezelés összegének térítését. 2021-ben pedig eddig hétnek. Még ennél is kevesebb érdeklődőt tart nyilván a Dôvera Egészségbiztosító, amely tavaly összesen hat kérvényt kapott, az idén még egyet sem.

Igaz – tesszük hozzá –, koronavírus-járvány idején az embereknek nem a gyógyfürdős kezelés az elsődleges gondolatuk.

Forrás: ujszo.com