A tenisz szövetség több százmillióval nem tud elszámolni

HírKlikk 2021. február 27. 17:17 2021. feb. 27. 17:17

Az igazságügyi könyvvizsgáló szerint a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) előző vezetés alatti működését az áfával való trükközések és a hamis adóbevallások jellemezték.

Hét hónapnyi vizsgálódás után elkészült az igazságügyi szakértő azzal a jelentéssel, amelyet az MTSZ 2020 nyarán Lázár Jánost elnökké választását követően kezdeményezett az új vezetőség, a szövetség 2015 és 2019 közötti pénzügyeiről – írja a Népszava.

A jelentésből kiderül, hogy a szövetség több százmillióval nem tud elszámolni, rengeteg áfát nem fizettek be, de olyan járulékokat meg igen, amiket nem is kellett volna, például Fucsovics Márton Davis Kupa-szereplése után viszont félmillió forinttal több járulékot fizetett, mint kellett volna.

A jelentésből többek között az is kiderül, hogy az MTSZ többször nem tartotta be a számviteli szabályokat, a beszámolók nem a valós képet mutatták a szervezet gazdálkodásáról, valamint a szövetség rosszul sorolta be a tevékenységének az áfa fizetése szempontjából, így közel 220 millió forinttal kevesebbet fizetett ki a NAV-nak, mint kellett volna, például jogtalanul levonták az áfát taxiköltségek, üzemanyag-elszámolások, telefonköltségek, autóbérlések után.

Ezek a hibák és jogtalanságok akkor történtek, amikor az MTSZ elnöke a fideszes politikus, Szűcs Lajos volt.

Forrás: Népszava