A Tisza, a DK és az MSZP önkéntesei már a gáton vannak, a KDNP most toboroz

HírKlikk 2024. szeptember 18. 07:30 2024. szept. 18. 07:30

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) önkénteseket toboroz a gátakra az árvíz elleni védekezéshez. A Tisza, a DK és az MSZP aktivistái már napok óta kint vannak a gáton, amiről közösségi oldalaikon is beszámoltak.

A KDNP-nek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint felhívással fordulnak tagtársaik, szimpatizánsaik felé a Facebookon. A közösségi felületeken közzétett bejegyzésben azt írták: az árvízhelyzet miatt összefogásra hívnak mindenkit. Aki csatlakozna és részt venne a védekezésben, küldjön egy üzenetet – kérték.

Úgy fogalmaztak: „mi, kereszténydemokraták, erkölcsi kötelességünknek tartjuk, hogy minden megpróbáltatásban embertársaink mellett álljunk".

Az elmúlt napokban több ellenzéki párt is mozgósította aktivistáit, a Tisza, a DK és az MSZP önkéntesei is kint vannak a gátakon.

A tiszásokat Magyar Péter vezeti, aki több alkalommal élő videóban jelentkezett be közösségi oldalán. Innen tudhatjuk, hogy több településen is megjelentek, utoljára kedd este Szentendréről adott hírt a védekezés részleteiről, megfogalmazva kritikáit is, például az állítólagos 17 ezer tartalékos katona hollétével kapcsolatban.

A Demokratikus Koalíció is mozgósította híveit, ahogy Gyurcsány Ferenc írta közösségi oldalán: kint vannak a Dunán Esztergomtól Szigetszentmiklósig. A DK elnöke hangsúlyozta, van ezernyi dolga, de megfogadta, hogy naponta két órát a gáton tölt, amíg szükség van rá.

Az MSZP aktivistái kedden Vácon lapátoltak. Beszámolójuk szerint vittek meleg teát azoknak, akik egész éjjel kint voltak. „Azóta lapátolunk és pakoljuk a zsákokat közösen a helyiekkel, mintha mindig is ismertük volna személyesen is egymást” – fogalmaztak a párt közösségi oldalán.

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom