A török parlament sem siet a svédek NATO-csatlakozásának elfogadásával

HírKlikk 2023. november 2. 08:47 2023. nov. 2. 08:47

A török parlament külügyi bizottsága rendes ügymenetben fogja megtárgyalni Svédország az Észak-atlanti Szerződés Szervezetébe (NATO) történő felvételi kérelmét – közölte a török törvényhozás elnöke.

Fuat Oktay mindezt azzal magyarázta, hogy az ankarai vezetésnek nem olyan sürgető az ügy, mint néhány ország számára, így Törökország nem siet.

Svédország NATO-tagsága csak egyike a napirenden lévő, ratifikálásra váró nemzetközi megállapodásoknak (...) majd megvitatjuk, amikor eljön az ideje – jelentette ki.

A jóváhagyásról szóló törvényjavaslatot előbb a szakbizottságnak kell jóváhagynia, s majd ezt követően kerülhetne a nemzetgyűlés elé a javaslat. Recep Tayyip Erdogan csak ezt követően írhatná alá – derül ki a Reuters beszámolójából, amelyet a Népszava közölt.

Az Orbán-kormány sem töri majd össze magát a nagy sietségben, hogy ratifikálja a javaslatot. A magyar miniszterelnök néhány héttel ezelőtt arról beszélt, hogy Svédország biztonsága nincsen veszélyben. Kifogások vannak, például, hogy a svéd iskolákban a tananyag része lett egy olyan 2019-es oktatófilm, amely a magyarországi demokrácia leépítéséről szól. Előtte nem tiszteltek minket.

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom