A turisták ellen tüntetnek a spanyolok

HírKlikk 2024. június 29. 12:30 2024. jún. 29. 12:30

Málaga lakosainak elegük lett a turistákból, akik miatt telített a tömegközlekedés és a közterületek is, de a legfőbb probléma a lakhatás. Az egyébként igen jól jövedelmező rövid távú lakáskiadás miatt ugyanis eltűntek a megfizethető árú lakások a piacról, a folyamat pedig kiszorította a helyi lakosokat otthonaikból. A helyzet annyira abszurddá vált, hogy már a turizmusban dolgozók sem tudnak lakást bérelni maguknak a saját városaikban, mert nem engedhetik meg maguknak a bérleti díjat.

Pár hónappal ezelőtt a Kanári-szigeteken tüntettek a helyiek a turizmus korlátozásáért, most pedig Spanyolországban indul tiltakozáshullám. A szombati málagai tüntetéshez granadai és sevillai tüntetők is csatlakoznak, így több ezer ember vonulhat Málaga utcáira – írja a The Guardian nyomán a 444.

Málaga mára már nemcsak önálló célponttá vált a turisták körében, de a legkeresettebb úti cél is lett. A málagai bérlők szakszervezete szerint a helyzet annyira abszurddá vált, hogy már a turizmusban dolgozók sem tudnak lakást bérelni maguknak a saját városaikban, mert nem engedhetik meg maguknak a bérleti díjat. Szerintük fenntarthatatlan, hogy Málaga gazdasága egyedül a turizmusra épül; ezen változtatni kell.

Spanyolországba idén 100 millió turistát várnak, ami duplája az ország lakosságának. A tiltakozáshullám következő állomása jövő szombaton lesz Barcelonában, ahol a polgármester nemrég bejelentette, hogy a város mintegy 10 ezer turistalakás engedélyét nem fogja megújítani, ha azok 2028-ban lejárnak. Várhatóan más városokban is követik majd ezt a példát.

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom