A videójáték ipar a koronavírus-válság egyik legnagyobb nyertese

HírKlikk 2020. augusztus 6. 19:08 2020. aug. 6. 19:08

Az otthonukban ragadt embereknek a szórakozás kevés formája elérhető, emiatt tudott nagyot profitálni a karanténból az ágazat.

Bár sok gyártónál volt látható a bevételek duplázódása és a profitok emelkedése, mégis a Nintendo kimagaslóan jól jött ki a válságból.

A Portfólió számol be arról, hogy miután a gaming kereslete megnőtt így a Nintendo konzoljainak értékesítése is szárnyalt a negyedévben, a Nintendo Switch és Switch Lite konzolok eladásai 167 százalékkal, 5,68 millió darabra ugrottak. Az értékesítés felpörgése után, a társaság árbevétele a második negyedévben 108 százalékkal, lényegében több mint a duplájára, 172,1 milliárd jenre nőtt.

A Nintendo működési eredménye a tavalyi 27,4 milliárd dollárról 144,7 milliárd dollárra emelkedett, azaz több mint az ötszörösére nőtt. Ez az eredmény a legbátrabb elemzők várakozásait is felülmúlta.

A hihetetlen növekedéshez hozzájárult a gyártó új játéka, az Animal Crossing: Now Horizons, amely márciusban jött ki, tehát sok országban pont a karantén kezdetén, és hamar hatalmas népszerűségre tett szert.

Forrás: Portfolio