Aki ezt így kitalálta, vagy síkhülye volt, vagy a Fidesz választási győzelme ellen dolgozott

Lovász Péter 2019. augusztus 25. 08:51 2019. aug. 25. 08:51

A miniszter úrtól tudjuk: Tekintettel arra, hogy a gazdaság kiváló teljesítményt nyújt, mód van arra, hogy az önkormányzati választások előtt....Nem is! Kezdjük újra! Egyszerűen adunk, mert megtehetjük. Mi, a Fidesz-kormány szeretjük a nyugdíjasokat, hát adunk nekik, ha tudunk.

Egyszer volt olyan szép hazánkban, hogy a nyugdíjasok fél százalékos emelést kaptak. Emlékszem, Horn Gyula kormányzott, s a fő-fő nyugdíjfelelős arra hivatkozott, hogy ennyit enged a törvény. Akkor mondta 3 millió nyugdíjas: „kisapám, ha a hülyeség fájna, te üvöltenél egész nap.“

Most új adakozási formát találtak az új nyugdíjaspártiak, csak a hülyeség maradt ugyanaz. Portálunk más helyén már kifejeztük őszinte hálánkat a rendkívüli juttatásért, ezúttal a körülményekről ejtünk néhány óvatos szót.

A rezsiutalvány kiosztásának időzítése remekül sikerül, éppen a választások előtti pillanatban érkezik a suska. Szép kerek summa, megmozgatja a nyugdíjas fantáziát, mert nekünk minden fillér számít. És ez már mégsem fél százalék, hanem majdnem átlag 7, egyszeri adomány. Az is ennyit kap, akinek 50 ezres a gázszámlája, meg az is, akinek 5 ezres. Ez így, Fidesz-módra igazságos.

Az adomány átvételéhez lesni kell a postást, mert az utalványt csak egy alkalommal kézbesítik. A jó nyugger ne kóvályogjon a piacon, hanem üljön otthon! Ha valakinek ehhez nincs kedve, és hosszasabban távol van, kérelmet kell benyújtania az Államkincstárhoz, hogy ismételten kézbesítsék az ajándékba kapott rezsipapírt. Aki pedig ezzel akarja a számláját fizetni, az vagy menjen a postára a csekkel, plusz utalvánnyal, plusz készpénzzel (bankkártya nem jó)  vagy az ügyfélszolgálatra az utalvánnyal, a pénzt ott aztán kis adminisztrációval jóváírják az ügyfél számláján.

Jót tesz a testmozgás. Gyönyörű ajándék, amelynek felhasználását feltételekkel, kényszerekkel bástyázzák körül. Aki ezt így kitalálta, vagy síkhülye volt, vagy éppen a Fidesz választási győzelme ellen dolgozott. Esetleg így kapta a parancsot a konstrukció kidolgozására: „Adjunk a nyuggereknek valamit, de azért lássák, ki a gazda!“