Aki nem fideszes, az nem magyar, az ellenség

Vásárhelyi Mária 2019. szeptember 17. 14:15 2019. szept. 17. 14:15

Párhuzamos történetek:

I. Orbán Viktor tegnap gratulált Norbert Hofernek, az osztrák Szabadságpárt új elnökének, és abbéli reményét fejezte ki, "hogy a már múltban is biztos alapokon nyugvó stratégiai együttműködés a Fidesz és az Osztrák Szabadságpárt között a jövőben is folytatódni fog". Nos, mint tudjuk a neonáci osztrák Szabadságpártot 1955-ben egy SS brigádparancsnok alapította, akitől a stafétabotot egy SS háborús bűnös vette át, akiről S. Wiesenthal kiderítette, hogy 1944-ben részt vett egy tömegmészárlásban.

A leghosszabb ideig az antiszemita, rasszista, idegengyűlölő, magyarellenes (!) Jörg Haider vezette a pártot, aki rendszeresen elismerően beszélt és éltette a német náci pártot.

A párt legutóbbi elnöke az a H. C. Strache volt, akinek azért kellett lemondania tisztségéről, mert egy titokban készült videofelvételből kiderült, hogy a hatalom megszerzése érdekében hajlandó Putyinnak kiszolgáltatni saját hazáját. Ha nem tévedek ezt hívják hazaárulásnak. Nos, ezzel a párttal tervez biztos alapokon nyugvó, stratégiai együttműködést Magyarország miniszterelnöke.

II. Az elmúlt hetekben három világhírű magyar művész, gondolkodó, humanista - Heller Ágnes, Rajk László és Konrád György - halt meg. Mindhárman a demokrácia, a szabadság, az emberi jogok, és az emberi szolidaritás elkötelezett harcosai voltak.

Nevüket világszerte ismerik, rengeteg dicsőséget szereztek hazánknak, büszkék lehetünk rá, hogy közöttünk éltek.

Heller Ágnes a nemzetközileg legelismertebb magyar társadalom tudós volt, Konrád György - számos nemzetközi kitüntetés birtokosa - évekig volt a Berlini Akadémia elnöke, Rajk László pedig, sok más mellett, látványtervezőként meghatározó alkotótárs volt az Oscar díjas Saul fia című filmnek. Mindhárman sokat tették azért, hogy öregbítsék Magyarország jó hírnevét a világban.

Most, hogy eltávoztak, szerte a világon tisztelettel és elismeréssel adóznak emléküknek, kivéve a magyar kormány, élén a miniszterelnökkel. Egy fél mondat nem sok, annyival sem adóztak e három nagy magyar emlékének. Mert számukra a magyar egyenlő a fideszessel.

Aki nem fideszes, az nem magyar, az ellenség. Éppen úgy gondolkodnak hazáról, magyarságról, érdemekről, megbecsülésről, mint a bolsevikok és nácik.