Akiknek a lopás az első

Föld S. Péter 2019. október 26. 06:26 2019. okt. 26. 06:26

Az önkormányzati választás előtt orrba-szájba hirdették magukat plakátokon, és mindenhol, ahol csak tehették. (Mindenhol tehették.) És sehol sem mulasztották el megemlíteni ,hogy nekik mi az első. Nekünk Erzsébetváros az első, írták a Hétkerben, nekünk Újpest az első, olvashattuk a Fideszről a negyedik kerületben, nekünk Ferencváros az első, nyomatták a kilencedikben. Aztán láttuk, mi történt: Újpesten negyven városházi dolgozó mondott fel, Erzsébetvárosban „csak” a teljes jogi osztály, Ferencvárosban pedig a régi, leváltott polgármester nem volt hajlandó kezet fogni utódjával. Ha eddig csak sejtettük, most már biztosan tudjuk, hogy nekik mi az első.

Aki pártérdekek mentén képes felállni és otthagyni csapot-papot, nem a közt szolgálja, hanem a saját és gazdái zsebét tömi. Újpesten a negyven távozó között jegyző is van, meg gépkocsivezető, Erzsébetvárosban a teljes jogi osztály hagyta ott a hivatalt, Ferencvárosban nemcsak a kézfogás maradt el, de az iratok jó része is eltűnt.

Nem az új polgármesterekkel szúrtak ki a korábbi dolgozók, hanem a kerület lakosaival. Az ő életük lesz nehezebb, mert az igazi baj azokat a vállalkozókat és közintézményeket érheti, akiknek megfelelő illetékes híján, nem tudják majd  időben elutalni a pénzt. Fontos munkák és felújítások szenvedhetnek késedelmet, mert nem készülnek el időben a szerződések.

A Fideszt ez persze nem érdekli, nekik az a jó, ha ott, ahol már nem ők vannak, káosz van és lehet az újonnan megválasztottakra mutogatni. Ha valaki eddig nem tudta, most számára is világossá vált, hogy a Fidesznek nem Újpest, Erzsébetváros, vagy éppen Ferencváros az első. Éppen ellenkezőleg: ezek a kerületek, valamint a többi elvesztett hídfőállás, mostantól a Fidesznél utolsók a sorban.

Ezt jelenti a „Nekünk Magyarország az első” szólam. Hogy aki nem a Fideszre szavazott, bekaphatja.