Akkora a baj, hogy ösztöndíjjal, letelepedési támogatással csalogatják a gyermekorvosokat Törökszentmiklósra

HírKlikk 2023. október 30. 05:45 2023. okt. 30. 05:45

Várhatóan novemberben tárgyalnak két, a háziorvoshiány leküzdésére szolgáló előterjesztést Törökszentmiklóson, ahol jelenleg négy gyermekorvosi körzetből két praxis betöltetlen.

A meglévő négy körzetből csak kettőben praktizál jelenleg gyermek háziorvos, ami nem biztonságos egy 23 ezres lélekszámú város ellátása szempontjából – erről is szó volt napirend előtt a törökszentmiklósi képviselő-testület október 26-i ülésén.

Mint azt Markót Imre polgármester a szoljon.hu-nak elmondta, a súlyos helyzet megoldására jelenleg két előterjesztés előkészítésén dolgoznak.  

– Az egyik egy ösztöndíjprogram létrehozása, ami az orvosi tanulmányokat támogatná úgy, hogy később a városban telepedjen le a támogatott, a másik pedig letelepedési támogatást biztosítana olyan háziorvosnak, aki hajlandó lenne bizonyos ideig a városban dolgozni – tájékoztatta a testületet a polgármester. Hozzátette, az előterjesztés várhatóan a novemberi ülésen kerül a képviselő-testület elé. 

Forrás: szoljon.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom