Alelnökévé választotta Ujhelyi Istvánt az EP egészségügyi és szociális ügyekért felelős munkacsoportja

HírKlikk 2021. január 21. 11:48 2021. jan. 21. 11:48

Alelnökévé választotta Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti (EP-)képviselőjét az Európai Parlament egészségügyi és szociális ellátás innovációjával foglalkozó munkacsoportja – erről a képviselő irodája tájékoztatta az MTI-t csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az egyeztető fórumként működő csoportot 2014-ben hívta életre az úgynevezett Health First Europe nevű, betegjogi szakembereket, egészségügyi dolgozókat, akadémikusokat és szakértőket tömörítő, non-profit civil szervezet Brüsszelben.

A munkacsoport vezetésében több parlamenti frakció képviselteti magát, Ujhelyi a szociáldemokrata frakció által delegált egyik új alelnök lett.

A szocialista politikus elmondta: a munkacsoport az egészségügyi szakpolitika területén végzett erőfeszítéseinek elismeréseként szavazott bizalmat számára.

„Büszke vagyok arra, hogy az Európai Egészségügy Unió programjának egyik kidolgozójaként és kezdeményezőjeként részese lehetek annak a szakpolitikai munkának, amely prioritásként kezeli a közegészségügyi ellátások színvonalának megerősítését, a betegközpontú és igazságosan hozzáférhető, mindenkinek európai szintű ellátást nyújtó rendszerek kiépítését" – fogalmazott Ujhelyi István.

Forrás: MTI