Állítólag Orbán megkérdezése nélkül tetette ki az idézeteit a gimnáziumba Németh Szilárd

HírKlikk 2023. szeptember 6. 18:40 2023. szept. 6. 18:40

A csepeli önkormányzat azt állítja, hogy Németh Szilárd, aki a Fidesz alelnöke és a párt csepeli választókerületének elnöke tetette ki az idézeteket, Orbán tudta nélkül.

„A felirat kihelyezését a miniszterelnök úr tudta és beleegyezése nélkül Németh Szilárd rendelte el” – írta a csepeli önkormányzat a Szabad Európának a Jedlik Ányos Gimnázium felújítására vonatkozó kérdésével kapcsolatban.

Azt ugyan nem tudni, hogy a csepeli városvezetés mire alapozza, hogy Orbán nem tudott Németh Szilárd akciójáról, az azonban legalábbis érdekes, hogy a gimnázium falairól visszaköszönő Magyarország Hét Törvénye című Orbán-idézetgyűjtemény pontos mása látható a Németh Szilárd által alapított, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián is.

A Jedlik falára egyébként egy emléktábla is felkerült, ezen többek között Németh Szilárd neve is szerepel. Arról nincs hír, hogy azt is eltávolították volna.

Forrás: Szabad Európa


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom