Amerikai republikánus szenátorok aggódnak az Orbán-kormány és Oroszország mélyülő kapcsolatai miatt

HírKlikk 2024. október 4. 15:45 2024. okt. 4. 15:45

Amerikai szenátorok látogattak Magyarországra október 3-4-én, hogy magyar kormányzati tisztviselőkkel és a civil társadalom képviselőivel találkozzanak – írja közleményében az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége.

A 444 által ismertetett közleményben Jerry Moran szenátort idézték, aki a magyar civil társadalom vezetőivel történt találkozó után azt mondta: „Delegációnk és számos kongresszusi képviselőtársunk mind nagyobb aggodalommal figyeli Magyarország egyre mélyülő kapcsolatát Oroszországgal, valamint demokratikus intézményeinek folyamatos erózióját. Magyarország továbbra is figyelmen kívül hagyja azokat az aggodalmakat, amelyeket a Kínához fűződő kapcsolatainak mélyítése kapcsán fogalmaznak meg szövetségesei és partnerei. Közös érdekünk, hogy országaink szorosan együttműködjenek. Szorgalmazzuk, hogy Magyarország hallgasson szövetségesei aggodalmaira, és ennek megfelelően járjon el.”

Moran szenátor vezette a szenátusi küldöttséget, aminek tagjai mind republikánusok, közülük hárman trumpisták.

A közlemény szerint azért utaztak ide, hogy „magyar kormányzati tisztviselőkkel” is találkozzanak, azonban a továbbiakban már csak arról írnak, hogy „a civil társadalom képviselőivel” találkoztak. 

(A kiemelt képen Moran szenátor.)

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom