Annyira lassú a vonat, hogy túlélőcsomagot osztottak az utasoknak

HírKlikk 2020. február 20. 12:15 2020. feb. 20. 12:15

Nyilvános akcióval hívta fel a figyelmet a MátészalkaLeaks nevű civil csoport a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon tapasztalható áldatlan állapotokra.

A civilek szerint, komoly gondot okoznak az utazóknak a 40 év körüli mozdonyokkal felszerelt csigalassú vonatok, amelyek sokszor meghibásodnak, így akár több mint egy órával növelve a menetidőt.

Idén januárjában például volt három olyan egymást követő nap is, amikor a nyílt pályán „adta be a kulcsot” a mozdony, így okozva bosszúságot az utazóközönségnek. Erre reagált a MátészalkaLeaks csoport, úgynevezett „túlélőcsomagok” készítésével. Sok utas nem készül fel ugyanis a rendkívüli eseményekre.

A 24.hu beszámolója szerint, a csomagokba az alábbi dolgok kerültek: ásványvíz, üdítők, szőlőcukor, zsebkendő, fertőtlenítő szerek, keresztrejtvény, toll.

A csoport videójában arra kéri a MÁV-ot, hogy az újonnan villamosítandó vasúti szakaszokról a jobb állapotú mozdonyokat csoportosítsák át a Mátészalka-Debrecen vasútvonalra, illetve, hogy a jelenleg a vasútvonalon közlekedő mozdonyokra tervezzenek be egy nagyobb karbantartást.

Forrás: 24.hu