Antiszemita volt KISZ-titkárt tüntetett ki Kásler Miklós

Föld S. Péter 2022. március 13. 15:10 2022. márc. 13. 15:10

Kiemelkedő újságírói tevékenysége elismeréseként Táncsics Mihály-díjat adott át Franka Tibornak Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere – tette közzé a mindenről pontosan és hitelesen beszámoló MTI. A távirati iroda által nyugalmazott újságírónak nevezett Franka régi motoros a szakmában, ideológiai kacskaringóktól sem mentes, gazdag életútja sajátosan példázza a kormánynak azt a gyakran hangoztatott lózungját, miszerint nulla toleranciát hirdetnek az antiszemitizmus ellen. Franka mostani kitüntetése ellentmondani látszik e tiszteletre méltó álláspontnak.

Franka Tibor 2001-ben egy budakalászi lakossági fórumon sok más mellett a Szentföldről is beszélt. Idézzük az akkor elmondottakat: „A Szentföld számomra nem szent föld, és Izrael számomra nem Istentől kapott föld a zsidók számára, hanem az ENSZ által szült, eddig páratlan pimaszsággal világra jött ország.” Magyar Hírlap-os múltjáról pedig a következőket mondta: „A Magyar Hírlapot, ahol később főmunkatárs voltam, 1990-ben megvette egy úr, Maxwell, akire elég volt ránézni, és az ember zsebében összegyűrődött a zsebkendő. Ezeknek csöpög az orruk, a fülük lejjebb van, mint az orrcimpájuk és csámpásak. Nagyon meg lehet ismerni. Amikor voltam a Szentföldön, mindjárt tudtam mindent. Gondolom, mi magyarok nem ilyenek vagyunk.”

Azért az akkori – és most is regnáló – miniszterelnök is kapott Frankától egy kokit és egy sallert, hozzá is volt néhány jó szava: „Mitől fél Orbán Viktor? A saját fajtájától fél Orbán Viktor? Vagy Orbán Viktor nem a saját fajtája?"

Évekkel korábban, amikor épp Horn Gyula volt a miniszterelnök, Franka azzal riogatta a solymári polgárokat, hogy a kormány 200 ezer zsidót készül a településükre költöztetni. A kétszázezer solymári zsidóról azóta sem hallani – talán mert a Soros által megvett média agyonhallgatja őket.

Egy időben, még a rendszerváltozás előtt, Franka Tibor KISZ titkár volt a Magyar Hírlapnál. Ez azonban ne tévesszen meg senkit, merthogy semmit nem von le a most kitüntetett nyugalmazott sajtómunkás érdemeiből. Mindössze arról van szó, hogy – amint Kövér László, és más egykori elvtársak – Franka is belülről bomlasztotta a rendszert.