Átalakítják a tanárképzést – Takaró felügyeletével…

Gusztos István 2021. július 28. 18:40 2021. júl. 28. 18:40

Mint Arany János gazdája, magam is botot ragadnék, és segítenék szétverni mindent… Ha meg tudják csinálni, ha az egyetemekkel mindent lehet, a pedagógusokkal is mindent lehet, a szülők, „a magyar emberek" sem tiltakoznak, hát csinálják..!

Itt lehet olvasni az „elképzelésekről"

Egyebek között ez olvasható:

Volt egy másfél éves szakmai egyeztetés a tanárképzés átalakításáról, annak az eredményét is lesöpörték az asztalról, amikor az új koncepciót bedobták. Ráadásul „amikor Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár előállt ezzel, egy hetet sem adtak, hogy létrejöjjenek az egyetemeken a kkk-kat kidolgozó munkacsoportok”.

Persze, volt valami ellenkezés, de „a reakciókból kiderült, hogy nem fognak engedni"...

Hát, ha „kiderült", akkor nincs mit tenni…

Nem ér meg az egész ügy egyetlen közös, hangos tiltakozást, tüntetést, netán sztrájkot sem…

Hiszen emlékezhetünk a jó példákra: a CEU-t elzavarták; amikor az MTA kapott 54 percet a „véleményalkotásra", akkor sem mondták, hogy elmentek ám ti a…

Amikor az egyetemeket elrabolták, Fidesz-uralom alá kiszervezték, az is simán ment… Na jó: itt-ott volt némi tiltakozás, de azokat rutinosan lesöpörték.

És korábban „kaptunk" tankerületeket, Klébelsberg Központot, előmeneteli rendszert, beépített besúgással; „kaptunk" NAT-ot is...

Csak az SZFE diákjaiban, oktatóiban, munkatársaiban volt meg a kellő bátorság a szembeszegülésre – magukra is maradtak – „bukik a hős, szokás szerint, / és győz az állati erő, a barbár." (Heine: 1849 októberében)

Most nem 54 percet, hanem majdnem egy hetet kaptak az egyetemek… Nevetséges, pimasz dolog, de a szükséges, helyes és fölszabadító válasz – most már tényleg elmentek ám a … – nem akar most sem megszületni.

No és a hab a tortán: az egész „átalakítást" – Kásler megbízásából(!) – Takaró Mihály „felügyeli"...

Nem mondok most semmit Takaróról: aki nem tud róla semmit, vagy úgy tetszik neki, ahogy van, örüljön a helyzetnek…

De a többiek? Hát mindent el kell tűrni, hagyni kell, hogy mindent szétverjenek, „átalakítsanak"..?

Hiszen van mit valóban átalakítani – na de Káslerrel, Takaróval..?

Lehet-e erre mást mondani, mint nem, takarodjanak – Orbánostul, Káslerestül, Takaróstul, mindenestül?