Az amerikai hírszerzés október 23-ra tervezett fegyveres akcióra figyelmeztette a magyarokat

HírKlikk 2024. október 22. 06:15 2024. okt. 22. 06:15

A Terrorelhárítási Központ egy pesti sörözönél tartóztatott le fél tucat fiatalt az esettel összefüggésben.

Egy október 23-ára szerveződő fegyveres akcióra figyelmeztette a magyar hatóságokat az amerikai hírszerzés nagyjából két hete – értesült a Telex diplomáciai forrásokból. 

A portál úgy tudja, a Terrorelhárítási Központ a hétvégén az esettel összefüggésben letartóztatott fél tucat fiatalt a XVI. kerületi Legenda sörözőnél Budapesten, köztük fiúkat és lányokat is. Mint írják, azokat a személyeket állíthatták elő a rendőrök, akikhez a magyar hatóságok az amerikai hírszerzés előzetesen átadott információk alapján juthattak el.

A lap szerint ugyanakkor a fiataloknál éles fegyvert nem, csak airsoft fegyvereket és legalább egy hatástalanított fegyvert találtak. 

A Legenda tulajdonosa a Telexnek elmondta: a fiatalok éppen a sörözőbe tartottak, amikor közvetlenül a hely előtt elfogták őket. Hozzátette, bentről ugyan látták az akciót, de nem tudják, hogy mi állt a rajtaütés mögött, erről őket nem tájékoztatták. 

Megerősítette a hírt a Kormányzati Tájékoztatási Központ 

„Hétvégén a magyar szolgálatok a velük együttműködő amerikai partnerszolgálattól információt kaptak arról, hogy egy online csoportban fiatalok beszélgetést folytattak egy védett személyeket érintő, közeljövőre tervezett akcióról” – válaszolta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) a Telex érdeklődésére.

A KTK válaszában megerősítette, hogy az operatív eszközökkel szerzett információk szerint „fegyverek beszerzését és használatát tervezik az akciót szervező fiatalok”.

 

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom