Az amerikai rakéták megfordíthatják a háború menetét Ukrajnában

HírKlikk 2023. október 19. 19:15 2023. okt. 19. 19:15

Nem kizárt, hogy az Amerikától kapott új rakéták megsemmisítették az orosz légierőt Ukrajnában – írta Hamish de Bretton-Gordon nyugalmazott ezredes, a brit hadsereg szakértője. Úgy vélte: a fejlemény megfordíthatja az egész háború menetét, ennél fontosabb esemény nem volt a harcok kezdete óta.

A brit Telegraph orosz katonai bloggereket idéz, akik elismerik, hogy ilyen súlyos csapás még nemigen érte a haderőnemet. Hiszen a célpontok mélyen a front mögött voltak, és ezek a rakéták akár 300 kilométerről is tűpontosan célba találnak. Már a brit Storm Shadow precíziós rakéták is nagy rombolást okoztak. Elűzték a Fekete-tengeri orosz flottát, az kénytelen volt távoli orosz kikötőkbe visszavonulni.

Ha a Nyugat továbbra is átadja Kijevnek a legfrissebb hírszerzési értesüléseket, akkor további sikerekre lehet felkészülni, és ez hozzásegítheti az áttöréshez az ukrán ellenoffenzívát. Hiszen ha a tankoknak nem kell tartaniuk a légicsapásoktól, akkor benyomulhatnak a Krímbe.

Putyin ugyan Hszivel barátkozik, és megbízható közvetítőnek mutatja magát a Közel-Keleten, ám lehet, hogy kénytelen lesz rádöbbenni: a saját bőrét kell mentenie.

Elképzelhető akár az is, hogy még az F-16-osokra sem lesz szükség az orosz hordák legyőzéséhez, és azokat visszaszorítják a határ túloldalára, ahol egyébként is a helyük van.

 

Forrás: Hírklikk