Az antiszemiták a koronavírusért is a zsidókat hibáztatják

HírKlikk 2020. április 10. 07:32 2020. ápr. 10. 07:32

A Zsidó Világkongresszus elnöke a Süddeutsche Zeitungban megjelent írásában arra figyelmeztet, hogy a koronavírus kapcsán ismét előkerültek a sifonérból a réges-régi összeesküvés elméletek, amit a Soros elleni támadások is mutatnak, noha a világnak össze kell fognia, hiszen a baj mindenkit sújt, tekintet nélkül vallásra és nemzetiségre – írja a cikket szemléző Népszava

Ronald Lauder rámutat, hogy az uszítók megint bűnbakokat keresnek, például olyanokat, akik Ázsiából származnak, csak azért, mert a járvány Kínából indult. De ezúttal is célpontot jelentenek a zsidók.

Az antiszemiták világszerte a zsidóságot okolják a Covid-19-ért. Az Orbán-kormányhoz közelálló Magyar Nemzet nemrégiben arról cikkezett – miután Soros pénzt adott Budapestnek a ragály leküzdéséhez –, hogy az üzletember a maga javára aknázza ki a fertőzést és bevásárolta magát a fővárosi önkormányzatba. De az illetékes német kormánymegbízott is kénytelen volt megszólalni, miután a legdurvább zsidóellenes álhírek jelennek meg a világhálón.

A lényeg, hogy a kórokozó ürügyet kínál a jól ismert gyűlölet terjesztésére. A zsidó népnek ez ellen védekeznie kell. A civil társadalom részeként, mindenkinek ki kell állnia az uszítás ellen. Ideértve a közösségeket és nemzeteket is. Annál is inkább, mert ha ezekben a nehéz időkben vádaskodásokra fecséreljük az időt, akkor csak még nehezebb lesz kilábalni a válságból. Rendre kell utasítani azokat, akik az izgatás bűnébe esnek, de helyre kell rakni azokat is, akik ostobaságokat adnak tovább. Nem lehet időt veszíteni a vírus elleni harcban.

Forrás: Népszava