Az eddigi legmocskosabb kampányát indította el a Fidesz

HírKlikk 2019. október 2. 14:41 2019. okt. 2. 14:41

Az elmúlt három évtized legmocskosabb kampánya zajlik ma Magyarországon – mondta Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt szerda délutáni, a TV2 székházánál tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján. Hozzátette: az, hogy milyen jelentősége van ennek a választásnak, nem mentesít senkit az alól, hogy betartsa a legelemibb politikai, becsületbeli szabályokat a kampánya során. De ehhez képest azt látni, hogy „újabb és újabb határokat lép át a fideszes hatalom és az őt kiszolgáló lakájmédia” – fogalmazott.

„Nem tűrünk tovább” – mondta, kiemelve, közösen üzenik meg mindenkinek: nem hagyják, hogy bármelyik társukat igaztalan vádakkal bemocskolják, és kiállnak azok mellett, akiket kipécéz a hatalom, függetlenül attól, melyik párt jelöltje. Karácsony hangsúlyozta, a TV2 tények című műsorában László Imrét, az ellenzék újbudai polgármesterjelöltjét bizonyíték, vagy komolyan vehető tanúvallomás nélkül rágalmazták meg, és nem adtak neki lehetőséget arra, hogy elmondja a saját álláspontját. 

Az ügy előzménye, hogy a TV2 és az Origo azt írta: László Imre többször is szexuálisan zaklatta az egyik női beosztottját, egy orvosnőt 2012 környékén.

Tüntetéssel válaszolnak

Szerda este fél 6-ra tüntetést is szerveztek a TV2 székháza elé „Hányunk a hazugságaitoktól!” címmel. „A fideszes hányingerkampány az elmúlt napokban is szintet lépett, újra lefelé, mert nekik mindig van lejjebb. Ezúttal azt a dr. László Imrét támadták meg aljas és hazug vádakkal, akinek gyógyítóként, kórházigazgatóként ebben a városban ezrek köszönhetik az egészségüket, sőt, az életüket, és akit csak azért támadnak felülről vezérelt lejáratókampánnyal, mert hitét és elveit vállalva az ellenzék közös polgármesterjelöltje lett a XI. kerületben. Kiállunk László Imre mellett, miként kiállunk minden megtámadott, lejáratókampány célpontjává tett ellenzéki politikus mellett. Fellépünk a hazugságok ellen a jog és a politika eszközeivel egyaránt” – olvasható az esemény Facebook-oldalán.