Az egyetemi klinikákra is megérkeztek a védőeszközök

HírKlikk 2020. április 7. 19:30 2020. ápr. 7. 19:30

A budapesti, a debreceni, a pécsi és a szegedi orvosi és egészségtudományi felsőoktatási intézményekbe is megérkeztek azok az egészségügyi védőeszközök, amelyeket az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízása alapján, a Semmelweis Egyetem szerzett be Kínából.

Az ITM közleményében azt írta, hogy az 57 ezer szájmaszkot, ötezer védőköpenyt, védőoverallt, védőszemüvegeket és gyorsteszteket is tartalmazó csomagokat a Waberer's - Szemerey Logisztika Kft. kamionjai szállították ki kedden a klinikákra.

Kiemelték: Magyarország felsőoktatási rendszerének világszerte elismert, meghatározó elemei az orvos- és egészségtudományi egyetemek. Az általuk működtetett klinikák a magyar egészségügyi ellátórendszer egyes szakmai területeinek egyedüli szereplői, a fekvőbeteg-szakellátás negyedéről gondoskodnak.     

A kormány mindent megtesz az egészségügyi védekezéshez szükséges készletek növeléséért – írták, hozzátéve, a koronavírus-járvány terjedésének lassítására alkalmas eszközök jelenleg elsősorban Kínában érhetőek el nagy tételben.

A távol-keleti országból eddig több mint hétmillió szájmaszk és több mint hárommillió kesztyű mellett, több százezer gyorsteszt és gyógyszer is érkezett Magyarországra. A magyarországi kampusz létesítésére készülő Fudan Egyetem által felajánlott védőeszközök tegnap landoltak Budapesten. A közeljövőben újabb, orvosi eszközöket és védőfelszereléseket tartalmazó szállítmányok érkezése várható – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI/Hírklikk