Az ENSZ Biztonsági Tanácsát összehívják az izraeli harcok miatt

HírKlikk 2023. október 7. 20:20 2023. okt. 7. 20:20

A brazil külügyminisztérium közölte, hogy rendkívüli ülésre hívja össze az ENSZ Biztonsági Tanácsát az Izrael elleni támadást követően. A Biztonsági Tanács vasárnap ülésezik.

Brazília jelenleg az ENSZ Biztonsági Tanácsának soros elnökségét tölti be, és nyilvánosan elítélte a támadásokat, és támogatásáról biztosította Izraelt. A brazil kormány megismételte a „kétállami megoldás" melletti elkötelezettségét, és kiállt amellett, hogy Palesztina és Izrael kölcsönösen elfogadott és nemzetközileg elismert határokon belül éljen egymás mellett – írja a Portfolio.

A Hamász által indított támadást az elmúlt évek legnagyobb Izrael elleni támadásának tartják. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy országa háborúban áll.

A brazil külügyminisztérium hangsúlyozta, hogy nem indokolt az erőszak alkalmazása, különösen a civilek ellen. Sürgette az összes érintett felet, hogy a helyzet további eszkalálódásának megakadályozása érdekében tanúsítsanak maximális önmérsékletet. Hangsúlyozták a béketárgyalások megkezdésének sürgősségét.

Forrás: Portfolio


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom