Az észak-koreai rakéták néha “túllőnek” a célon

HírKlikk 2024. október 25. 19:25 2024. okt. 25. 19:25

Oroszország rendkívüli mértékben meggyengült stratégiai hatalomként, hiszen Észak-Korea katonai segítségére szorul. Még akkor is, ha a Phenjan által szállított rakéták sokszor szó szerint túllőttek a célon és nem a frontvonal másik oldalán csapódtak be, hanem civil létesítményeket találtak el – mutatott rá a lap „Vértestvérek” felcímmel közölt vezércikkében.

Kim Dzsong Un azonban nem jótékonyságból ad fegyvereket és ad katonákat – mutat rá az Economist. A két országot kölcsönös segítségnyújtási szerződés köti össze. Az ukrán titkosszolgálat feje szerint a megállapodás titkos részeként Moszkva keményen fizet és know how-t ad át a támogatásért cserébe. Arra azonban nincs bizonyíték, hogy ez utóbbi keretében harcászati atomrakéták, illetve tengeralattjáróról kilőhető rakéták technológiáját is átadná.

John Foreman korábbi moszkvai brit védelmi attasé szerint az együttműködés fokozása a Kreml kétségbeesettségét tükrözi. Ám ettől egyelőre nem lesz jobb a kilátás Ukrajna számára. Szemszögéből rosszul állnak a dolgok a harctéren, több helyen is nyomulnak előre az oroszok.

Azt nem lehet megjósolni, mennyire állnak helyt a harcokban a kipróbálatlan észak-koreai egységek. Még nem szembesültek a modern háború valóságával, amelyet az olcsó és halálos drónok uralnak.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom