Az EU gúzsba köti magát migrációs politikájával

HírKlikk 2024. október 15. 16:20 2024. okt. 15. 16:20

Az EU bomlik, ám ezt csak úgy lehet megállítani, ha a szervezet tisztességes migrációs politikát alkalmaz – állítja Klaus Geiger, a jobboldali konzervatív német lap külpolitikai rovatvezetője.

Az apropó az, hogy Lengyelország hatályon kívül kívánja helyezni a menedékjogot, és más országok is ugyanerre készülnek, miután a közösség figyelmen kívül hagyott egy sor hatalmas kisiklást. Vagyis át kell gondolni az egészet, nem lehet megelégedni a félszívvel elhatározott reformmal.

Annál is inkább, mert ahogy a Die Welt írja – az új szabályok aligha tartóztatják fel a tömeges beözönlést. Először Magyarország jelentette be, hogy kivonja magát az egyezség hatálya alól, majd következett a Wilders fémjelezte holland kormány. Finnország visszafordítja a menedékkérőket, az Osztrák Szabadságpárt pedig azt követeli, hogy az ország hagyja ott a közös menedékpolitikát.

Brüsszel és Európa barátai felháborodással fogadják ezeket a lépéseket, úgy értékelik, hogy azok sértik az emberi jogot, az emberiességet és a Genfi Konvenciót. Ám közben nem vesznek tudomást arról, hogy az EU önmagát kötötte gúzsba, és olyan rendezést fogadott el, amely igazságtalan és nem működik.

Hiszen hiába utasítják el valakinek a kérelmét, az illetőt gyakorlatilag nem lehet kitoloncolni, mivel a származási ország nem hajlandó visszavenni. Az EU ellenerőit csak úgy lehet megfékezni, ha lényegesen módosul a menedékpolitika. Csakhogy ez szinte lehetetlen, mert a bíróságok elutasítanák.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom