Az Európai Parlament elismerését kapta a Tanítanék Mozgalom

HírKlikk 2023. október 13. 16:25 2023. okt. 13. 16:25

Európai Polgár díjjal ismerte el a Tanítanék Mozgalom tevékenységét az Európai Parlament. A díjat a mozgalom képviseletében Törley Katalin vette át.

A díj átadásakor Törley úgy fogalmazott: „az oktatás célja, hogy mindenki szabad és autonóm felnőtté, szabad és autonóm emberré, szabad és autonóm magyar állampolgárrá és szabad és autonóm európai polgárrá váljon”.

A Tanítanék Mozgalom a miskolci Hermann Ottó Gimnázium nevelőtestülete által a közoktatás válságáról kiadott nyílt levél hatására, a közoktatás fejlesztése és a pedagógusok helyzetének javítása érdekében jött létre 2016-ban. Azon dolgoznak, hogy a pedagógusok érdekképviselete minél teljesebb és szervezettebb legyen. 

A szervezet 2022 tavasza óta koordinálja a polgári engedetlenségi mozgalmat, amelyben a pedagógusok sztrájkjogának megtagadása miatt 400 iskola, 8000 tanár és még több diák vett részt. A mozgalom alapot hozott létre a sztrájkban vagy polgári elégedetlenségben részt vevő tanárok támogatására.

Az Európai Parlament által 2008-ban alapított Európai Polgár díjat olyan személyeknek, illetve szervezeteknek ítélik oda, akik hozzájárultak a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció, a közös megértés előmozdításához, vagy az unió értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítottak ki. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom