Az internet nem felejt. Ha a világon bárhol bántanak egy magyart…

HírKlikk 2020. augusztus 1. 06:34 2020. aug. 1. 06:34

Három évvel ezelőtt nem volt koronavírus, volt viszont találkozó Tusnádfürdőn. Ott mondta Orbán Viktor, hogy „ha a világon bárhol bántanak egy magyart, kell lennie egy piros lámpának, ami felvillan Budapesten.” Miközben a miniszterelnök erről beszélt, néhány méternyire tőle, a hajánál fogva a földre rántottak egy fiatal magyar nőt. 

Az volt a bűne ennek a magyarnak, hogy tiltakozott más magyarok tettei ellen. Nem tetszett neki, hogy a Paks2-nek nevezett projekt révén, kiárusítják Magyarországot az oroszoknak, a Liget projekt fedőnéven pedig betonná alakítanák a budapestiek kedvenc sétahelyét.

Az elkövető, aki a magyart bántotta Tusnádfürdőn, a csíkszeredai konzul sajtósának a férje volt. Esküvői fotós máskülönben, amikor nem fiatal magyar nőkre támad, hogy a hajuknál fogva a földre rántsa őket, akkor bizonyára nagyon cuki esküvői képeket szokott készíteni. Olyan fotókat, ahol senki nem bánt senkit, és mindenki nagyon édi.

Borbáth Áron – így hívják a csíkszeredai magyar konzul sajtósának a férjét – utóbb elnézést kért a Facebookon. Nem a hajánál fogva a földre rántott fiatal magyar nőtől, hanem azért, mert mint írta, nem így kellett volna eljárnia.

Borbáth Áronnak ott és akkor sehogyan sem kellett volna eljárnia. Ott ő épp olyan vendég volt, mint az a fiatal magyar nő, akit bántottak. Borbáth Áron biztosan nem tudta, hogy van egy piros lámpa, amely felvillan Budapesten. És akkor, jaj annak, aki bántja a magyart, Orbán miniszterelnök keze messzire elér, megvédi a magyarokat, bárhol is legyenek a világban.

Másfél évvel korábban, 2016. február 23-án marcona kopasz verőemberek megakadályoztak egy Nyakó István nevű magyart abban, hogy benyújtson egy népszavazási kérdést. A Városligetben, ugyancsak kigyúrt kopaszok, ki tudja, kinek a zsoldjában állva, a Liget beépítése ellen tiltakozókra támadtak, egyiküknek az ujját is eltörték. Ugyanebben az évben éjszaka vittek el a rendőrök otthonából egy 18 éves magyar fiút, akinek az volt a bűne, hogy felhívta a figyelmet arra, hogy a BKV informatikai rendszerének elkészítésekor hanyag, csapnivaló munkát végeztek.

Valaki szólhatna a miniszterelnöknek: ha így villognak a piros lámpák, magas lesz a villanyszámlánk.