Az iráni vezetés már nem akarja annyira megtámadni Izraelt

HírKlikk 2024. augusztus 8. 09:15 2024. aug. 8. 09:15

Az elmúlt napokban az amerikai diplomácia több alkalommal is jelezte az irániaknak, hogy ha a Hamász vezetőjével végző izraeli merényletnek nem voltak iráni áldozatai, akkor mindenki számára az volna a legjobb, ha letennének a támadási szándékukról.

Visszakozhat Irán az Izrael elleni többirányú támadás megindításától – írja a Politico amerikai tisztviselők közlésére hivatkozva, vette észre a hvg.hu.

A Biden-kormányzat az elmúlt napokban diplomáciai csatornákon keresztül, közel-keleti szövetségeseit bevonva lobbizott Teheránnál, hogy gondolja át, érdemes-e  belevágnia egy Izrael elleni katonai támadásba. Figyelmeztették Iránt, hogy egy nagyszabású csapás csak szítaná a feszültséget, és közvetlen konfrontációt kockáztatna a két ország között – mondta két magas rangú amerikai tisztviselő.

Persze ez nem jelenti azt, hogy Irán válasz nélkül hagyná a Hamász vezetőjének likvidálását, de a katonai támadás terve az amerikaiak szerint lekerült az asztalról.

Irán elbizonytalanodását igazolhatják a CNN értesülései is. Az amerikai hírportál forrásai szerint a Hezbollah terrorcsoport Teherántól függetlenül kívánja megindítani a maga támadását, ami az elkövetkezendő napokban be is következhet. 

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom