Az LMP petíciót indított Lázár János lemondása érdekében

HírKlikk 2024. szeptember 9. 17:20 2024. szept. 9. 17:20

Az LMP petíciót indított, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter mondjon le, ha 2024 szeptemberében nem növekszik a 2022-es szintre a pontosan érkező IC – és más feláras vonatok aránya – közölte az ellenzéki párt szóvivője hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Gál József azt mondta, szinte minden magyar állampolgár érzékeli, hogy a vonatközlekedés harminc éve tartó lejtmenete az elmúlt években drámaian felgyorsult.

Az augusztusi adatokat ismertetve, elmondta, az IC-vonatok több mint 67 százaléka késett öt percnél többet és ezzel negatív rekordot döntött a MÁV. Ilyen rossz értéket még soha nem rögzítettek, amióta vezetnek menetrendszerűségi statisztikát a magyar vasúton – jegyezte meg.

Felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégén azt mondta, érdemes összehasonlítani, milyen volt a magyar vasút Lázár János minisztersége előtt és Lázár János minisztersége alatt, mert akkor megkapni a munkájának a bizonyítványát.

Szerinte a magyar utazóközönség „színtiszta egyes bizonyítványt" állítana ki Lázár Jánosnak az elmúlt két éves munkájáért.

Közölte, 2022 szeptemberében az IC-vonatok 45 százaléka késett öt percnél többet, ennek az aránynak az elérését követelik idén szeptemberben. Hozzátette: a petíció elindítása mellett országgyűlési határozati javaslatot is benyújtottak Lázár János távozása érdekében.

A szóvivő reagált arra is, hogy Lázár János kilátogatott hétfő reggel Budapest VIII. kerületébe, a Pázmány Campus elleni tüntetők közé. Nem most kell „kinézni" a tüntetőkhöz, hanem be kellett volna építeni a projektbe a helyi lakosok és azokat képviselő önkormányzat kéréseit – mondta Gál József.

Magyarország sokkal jobb hely lenne, ha Lázár János a kiemelt beruházási törvény mögé bújva nem a Pázmány Campust fejlesztené több száz milliárdból, hanem ezt a pénzt a vasútra fordítaná – hangoztatta.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom