Az MSZP a vasúti pályahálózat felújítását sürgeti

HírKlikk 2023. október 19. 11:30 2023. okt. 19. 11:30

A vasúti pályahálózat azonnali felújítását sürgette csütörtökön az MSZP elnökhelyettese, aki szerint a kormánynak reptérvásárlás helyett a vasutat kellene fejlesztenie.

Varga László az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, nem lehet tovább halogatni a magyar vasút fejlesztését. Lázár János építési és közlekedési miniszternek azonnali lépéseket kell tennie a pályahálózat felújítása érdekben – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint mind a vasúti pálya, mind a járműpark állapota siralmas, egyes munkakörökben munkaerőhiány van a MÁV-nál, és a vasúti dolgozókat meg is kellene fizetni.

A kormány mégsem a vasút fejlesztésére költene, hanem 1500 milliárd forintért megvásárolná a Liszt Ferenc Repülőteret üzemeltető Budapest Airportot, holott ekkora összegből meg lehetne újítani a vasúti járműparkot és legalább a lassú jeleket fel lehetne számolni a vasútvonalakon – mondta.

Varga László beszélt az 1-es vasúti fővonal egy szakaszának felújítását övező problémákról, arról, hogy kevés idő jutott a felújítás előkészítésére. Megemlítette azt is, szerinte milyen kockázatokat rejt a tervezett Budapest-Belgrád vasútvonal megvalósítása.

Kitért továbbá arra, hogy a Pápa-Csorna vasútvonal esetében már fideszes képviselők is azt mondják, hogy indokolatlanul hosszú menetidőt okoz, ahogy a MÁV működteti ezt a vonalat.

Az MSZP-s politikus szólt arról is, hogy még az idetelepülő akkumulátorgyárakat is meglepte a magyar vasúthálózat rossz állapota, és ez ügyben a kormányhoz fordultak.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom