Az MSZP visszautasítja a Fidesz „aljas támadását" Horn Gyula emléke ellen

HírKlikk 2024. október 25. 11:45 2024. okt. 25. 11:45

A Fidesz nem bírja abbahagyni nemtelen és aljas támadását Horn Gyula, Magyarország korábbi miniszterelnöke ellen. Szentkirályi Alexandra, a Fidesz bukott főpolgármester-jelöltje úgy tűnik, mindent megtesz azért, hogy neve ne az elbukott választással forrjon össze. A budapesti Fidesz vezetője rendkívül aljas módon támadja meg a volt szocialista kormányfő emlékét, amikor a 13. kerületi Horn Gyula sétányt most Pesti srácok sétányra akarja átneveztetni – írja közleményében az MSZP elnöke.

Komjáthi Imre szerint az egész Fidesz mögött nincs annyi tudás, tapasztalat és eredmény, mint amit Horn Gyula véghez vitt életében. Úgy véli, Horn Gyula történelmi szerepe megkérdőjelezhetetlen, munkásságát pedig nem csak hazánkban, hanem Brüsszelben is elismerik, hiszen az Európai Parlamentben termet neveztek el róla és szobrot állítottak tiszteletére.

Az MSZP elnöke szerint Horn Gyula megtestesített mindent, amit a Fidesz-kormány nem képes. Emberséges volt, minden magyart szolgált, sosem felejtette el, honnan indult, mindemellett pedig a nagypolitikában is tisztán látott. Meghatározó szerepe volt Magyarország Európai Unióba, valamint a NATO-ba vezetésében, és sokat tett a német egységesítésért, valamint a magyar és a közép-kelet-európai demokratizálódásért.

Szentkirályi Alexandra és a Fidesz kétségbeesése és szánalmas támadása olyan szempontból érthető, hogy a kormánypárt régen látott mélypontra került – írja Komjáthi Imre, aki szerint az, hogy ismét egy történelmi személy emlékét próbálják összemocskolni, csak annak a jele, hogy a Fideszre leselkedő veszély és a kormányváltás egyre hatalmasabb árnyéka elől olyan ügyekbe menekülnek, amelyekben esetleg még sikert könyvelhetnek el.

A Magyar Szocialista Párt ahogy eddig, úgy most is, és a jövőben is ki fog állni Horn Gyula emléke és munkássága mellett. A korábbi miniszterelnök életpályáját komplexen kell vizsgálni és felismerni, mennyi mindent tett hazánkért, Magyarországért – írja Komjáthi Imre, az MSZP elnöke.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom