Az oroszok a Nyugatot és Ukrajnát vádolják a moszkvai merényletért

HírKlikk 2024. március 27. 16:50 2024. márc. 27. 16:50

Miután az Iszlám Állam ismételten közölte (és bizonyította), hogy az ő emberei követték el a minapi moszkvai tömeggyilkosságot, Putyin állama továbbra is a Nyugatra és Ukrajnára próbálja tolni a felelősséget. Az orosz belbiztonsági szolgálat, az FSZB vezetője kijelentette: véleménye szerint Ukrajna áll – az Egyesült Államok és Nagy-Britannia támogatásával – a merénylet mögött.

Az orosz Külügyminisztérium szóvivője arról beszélt: „nagyon nehéz elhinni”, hogy az Iszlám Állam képes lett volna a legalább 140 halottat követelő merénylet elkövetésére. Álláspontja szerint a Nyugat azért hozta be az ISIS felelősségét, hogy így leplezze Ukrajna és az országot támogató nyugati kormányok felelősségét.

Ugyanakkor már Putyin orosz elnök is arról beszélt, hogy muszlim terroristák voltak a tettesek, de szerint  azok csak megbízottak voltak. Miután Putyin azt állította, a menekülő merénylőket „nyitott kapu” várta az ukrán határon, Lukasenka belorusz elnök most arról beszélt, hogy merénylők először az ő országába akartak bejutni, de ez nem sikerült nekik.