Az Országgyűlés Könyvtárát féltik Dúró Dórától

HírKlikk 2020. október 11. 15:48 2020. okt. 11. 15:48

A liberálisok közleményükben arra kérik Kövér Lászlót, hogy függessze fel Dúró Dóra képviselő látogatási és kölcsönzési jogát az Országgyűlési Könyvtárban.

Ismertetik, hogy, a több mint 700.000 kötetes gyűjtemény a magyar parlamenti dokumentumok legteljesebb gyűjteménye, emellett az ENSZ letéti könyvtáraként is funkcionál és nem utolsó sorban fontos, ritkán fellelhető műveknek is otthont ad.

Egy itteni szándékos rongálás szinte felbecsülhetetlen mértékű károkat okozna. Mint írják, még belegondolni is borzasztó abba, ha Dúró Dóra képviselő véletlenül itt találkozna Szapphó Leszbosz szigetén írt szerelmi lírájával – egy Babits Mihály fordította példány ugyanis megtalálható a gyűjteményben – majd ettől újra „idegállapotba" kerülne és rögtönzött háborút hirdetne a veszedelmes antik irodalom ellen.

Hozzátették, fontos előrelépés lenne, ha a parlament elnöke – kapcsolódva a mai Coming Out Day-hez, azaz az Előbújás napjához – elvenné a Mi Hazánk politikusától az olvasójegyét, és beíratná inkább egy érzékenyítő tréningre. Ezzel védelmet nyújtana a könyvtárnak és az egyetemes kultúrának, a magát nemzeti konzervatívnak valló, de valójában minden polgári értékkel szembemenő, kirekesztő képviselővel szemben – írják közleményükben.