Az uniós adófizetők pénzének jelentős része Orbán kegyenceinél köt ki

HírKlikk 2023. október 30. 15:50 2023. okt. 30. 15:50

Magyarország és új szövetségese, Szlovákia miniszterelnöke számára világossá kell tenni, hogy semmit nem nyerhet az Ukrajnának nyújtandó segítség blokkolásával – mutatott rá a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A tekintélyes német konzervatív lap Orbán Viktort idézi, aki azt mondja, nem látja okát, hogy a magyar adófizetők pénzét az EU útján Ukrajnába küldje. Ez arcátlanság, hiszen Magyarország a legtöbb uniós támogatást kapó tagállamok között van, vagyis más tagállamok adófizetőinek pénze folyik Magyarországra, és fennáll az alapos gyanú, hogy jelentős része Orbán kegyenceinél köt ki. 

A szolidaritás ilyen megtagadásának nem lenne szabad következmények nélkül maradni. A Magyarországnak szóló kifizetéseket azonban nem lehet csak úgy egyszerűen leállítani, és ez jól is van így, mert ez a szerződések szerint azoknak a tagállamoknak is jár, amelyek „a szovjet tömb gyenge paródiájának” minősítik uniót.

Az EU-nak azonban semmiképpen nem szabad engedményeket tenni azzal, hogy felszabadítja a Magyarország számára a jogállamiság sorozatos megsértése miatt befagyasztott eszközöket. Ez azért is nagyon fontos, mert a szomszédos Szlovákiában mostantól Robert Fico személyében olyan ember áll a kormány élén, aki a tekintélyelvűségre és a korrupcióra való hajlama miatt nem kicsit hasonlít Orbánra, és ráadásul a magyar kormányfőhöz hasonlóan, Putyin füttyére táncol.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkírója szerint mindkettőjük számára világossá kell tenni, hogy így semmit nem nyerhetnek.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom