Azonnal kórházba kellett vinni a Kínából érkező repülő elsőtisztjét Budapesten

HírKlikk 2020. január 29. 06:43 2020. jan. 29. 06:43

Kedden este fél nyolc után nem sokkal landolt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Shanghai Airlines Sanghajból érkező járata. A Magyar Hang értesülése szerint, a személyzet egy tagját landolás után mentő szállította el.

A lap megkereste a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztályát, ahol megerősítették értesülésüket. De hangsúlyozták, semmi nem utal koronavírusra.

A ma este Sanghaiból Budapestre érkező járat személyzete előzetesen jelentette, hogy az elsőtiszt lázas. A tisztet leszálláskor már helyszínen orvos várta és azonnal megvizsgálta, de koronavírus gyanúja nem merült fel. Az elsőtisztet a láz miatt további megfigyelésre az OMSZ a Szent László Kórházba szállította, a gépet pedig a Budapest Airport Kényszerhelyzeti Készültségi szolgálata a légitársaság kérésére fertőtlenítette. Mivel fertőzés gyanúja nem merült fel, az utasok speciális intézkedés nélkül elhagyhatták a repülőgépet.

Más forrásból a Magyar Hang úgy tudja, a gép kapitánya még a levegőből azt a tájékoztatást adta, hogy az elsőtiszt 39,5 fokos lázzal küzd már nyolc órája.