Bajban van a FedEx

HírKlikk 2024. szeptember 21. 05:30 2024. szept. 21. 05:30

A vártnál rosszabb eredményről számolt be a FedEx az első negyedévre vonatkozóan, ezt követően pedig a cég csökkentette az idei évre vonatkozó éves bevételi előrejelzését is.

A FedEx 3,60 dolláros korrigált részvényenkénti eredményt jelentett 21,58 milliárd dolláros bevétel mellett, míg az LSEG által megkérdezett elemzők 4,76 dolláros részvényenkénti eredményt és 21,93 milliárd dolláros bevételt vártak – írja a Portfolio.

Raj Subramaniam vezérigazgató elmondta, hogy az ipari kereslet gyengébb volt a vártnál.

A FedEx frissített előrejelzése szerint a 2025-ös pénzügyi év bevételei alacsony egy számjegyű százalékkal nőhetnek év/év alapon, szemben a korábban előrejelzett alacsony-közepes egy számjegyű százalékos növekedéssel.

Emellett az egész éves korrigált működési eredmény felső határát is csökkentette, 20 és 21 dollár közé részvényenként, a korábbi 20-22 dolláros tartományhoz képest.

Az EPS tartomány alja azt tükrözi, hogy az árképzési környezet továbbra is nagyon versenyképes, és az ipari gazdaság továbbra is kihívásokkal teli – mondta Garrett Holland, a Baird elemzője egy feljegyzésben.

A cég egy összetett átszervezési programba kezdett, amelynek célja, hogy több milliárd dollárral csökkentse a rezsiköltségeket, és javítsa a működési hatékonyságot.

A nyereségességre nehezedő nyomás azt mutatja, hogy a FedEx még mindig messze van attól, hogy költségszerkezetét az igényekhez igazítsa, miután gyorsan bővült a pandémia idején, amikor nőtt a szállítási kereslet – mondta Russ Mould, az AJ Bell befektetési igazgatója.

A FedEx emellett az Egyesült Államok Postai Szolgálatával kötött szerződésének leépítésén dolgozik, amely a legnagyobb ügyfele, és a jelenlegi pénzügyi évben 500 millió dolláros bevételcsökkenésre számít a szerződés elvesztése miatt.

A csalódást keltő híreket követően a FedEx árfolyama több mint 13 százalékos mínuszban nyithat.

Forrás: Portfolio


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom