Bayer Zsolt elismerte, hogy törvénysértést követett el – szerinte ez kényszer

HírKlikk 2020. szeptember 10. 14:25 2020. szept. 10. 14:25

A kormánypárti publicista közölte, hogy törvénytelenségre volt kényszerítve ő és családja, amikor a Budai Várban megszereztek két önkormányzati lakást, mert másképp nem tudták volna nyélbe ütni az üzletet.

A Fidesz ötös számú tagkönyvének birtokosáról korábban a 24.hu derítette ki, hogy ugyanazzal a trükkel két vári önkormányzati lakást is megszereztek. Mindkét alkalommal egy pilisszentkereszti ház tulajdonjogát cserélték a lakások bérleti jogára, majd rögtön visszavásárolták a Pest megyei ingatlant.

A lakástörvény szerint, ugyanis az önkormányzati lakások bérleti joga kizárólag másik lakás bérleti vagy tulajdonjogára cserélhető, pénzért nem megvásárolható.

Bayer Zsolt most az Azonnalinak adott hosszú interjúban azt állította, hogy mindenki így szerez önkormányzati lakást a Várban, a törvény pedig „úgy hülyeség, ahogy van”. „Szerintem a világ legnagyobb baromsága, hogy ez így van. Egyrészt kvázi mindenki bele van kényszerítve, hogy úgymond törvénytelenséget kövessen el” – fogalmazott.

Az interjúban Bayer Zsolt azzal védekezett, hogy amikor a lakáscseréket lebonyolították, akkor nem ismerte a törvényt. Azt mondta, „Amikor én ezt az egészet 2017-18-ban lezongoráztam és kifizettem a pénzt, majd felújítottam ugyanannyiért a lakásokat, nekem fogalmam sem volt. Mikor olvasgatok én lakástörvényt önök szerint?”

Mindezek mellett, azt is kifejtette, hogy szerinte „aljas, ocsmány, gusztustalan támadás” volt ellene, hogy a 24.hu beszámolt róla, miként szerezte meg családja a lakásokat.

Bayer mellett, több  kormánypárti politikus és velük közeli kapcsolatban álló személy szerzett önkormányzati lakást a Budai Várban.